beeld van jezelf

Workshops

/ 01

beeldhouwen

beeldhouwen in zachte steen

 

WORKSHOP SPEKSTEEN BEWERKEN:

 

Tijdens de workshop ga je (in mijn atelier of bij jou op locatie ) aan de slag met een door jouw gekozen steen. In een ongedwongen sfeer ga je met maximaal 4/5 personen bezig met het maken van je eigen beeld. Kleinschalig dus gezellig en daarom voldoende aandacht voor iedereen.   Zelf sta ik je terzijde voor advies en eventuele hulp bij moeilijke/ zware handelingen. In de middag gaan we met z’n allen gezellig gebruik maken van een uitgebreide lunch.

Kosten voor deze workshop zijn €75,- (exclusief steen). Een steen kost gemiddeld € 3,50 per kilo en een gemiddelde steen weegt  3 – 5 kg.   

LET OP DE PRIJS GAAT AANKOMEND JAAR OMHOOG NAAR 75 EURO EN DE STEEN WORDT 3,50 EURO PER KILO     

In mijn agenda staan de data voor de workshops van het aankomende jaar. Geef je snel op, want VOL=VOL.

/ 02

beeldrouwen

beeldhouwen, omgaan met Rouw en verdriet

Betekenisvol rouwen, dat is omgaan met je verlies. Rouwen kun je in vele vormen en om verschillende redenen doen. Rouwen om het verlies van een dierbare overledene, je zo geliefde baan, je veilige thuis, een partner, eigenwaarde, etc.

Deze workshop is geen therapie maar een prachtige manier om ontspannen en creatief met je verdriet om te gaan. Herinneringen koesteren en gebruik maken van je creativiteit die gevoed wordt door je eigen emoties. Hakken, vijlen en schuren uit verdriet, frustratie of ongeloof. Mooie en/of vervelende gedachten komen op zo’n dag allemaal voorbij. Zo ga je tijdens deze workshop als vanzelf je verlies vormgeven in je eigen “herinneringssteen”.

Zelf ben ik deze dag op de achtergrond aanwezig om je eventueel bij te staan met vakkundig advies over je beeld en natuurlijk ben ik het luisterend oor voor de verhalen die zeker weten gaan komen. Tussendoor pauzeren we ook waarbij we gebruik maken van een uitgebreide lunch.

Kosten voor deze workshop zijn € 70,- (excl. steen). Een steen kost gemiddeld € 3,- per kilo en een gemiddelde steen weegt 4-5 kg. Kijk in de agenda voor de data van deze workshop voor 2022 en geef je snel op, want VOL=VOL

/ 03

kinderfeestje

verjaardagsfeestjes op eigen locatie voor kids vanaf 7 jaar

Voor kinderen vanaf 7 jaar, in groepen van max. 10-12 kinderen, heel erg leuk om een eigen beeldje te maken. De beeldjes zijn al voorgevormd, maar zijn nog niet af!

Je eigen vorm aanbrengen en dan na een korte pauze het beeldje schuren, polijsten en in de was zetten voor een prachtig resultaat.

Ieder kind gaat met een eigen gemaakt beeldje naar huis, is dat nu niet prachtig!!!

De kracht van mij is dat ik de kinderfeestjes op een door ouders gekozen locatie kan houden en zo je als ouder geen vervoer voor de kinderen hoeft te regelen.

Duur kinder-workshop 2 tot 3 uur (incl. Half uur pauze)

/ 04

familiedag / teamuitje vriendinnen-uitje

gezellig bezig zijn en elkaar eens anders ontmoeten

Met je gezin, familieleden, vriendinnen of collega’s een gezellige middag of avond? Dat kan!

Heerlijk creatief bezig zijn met steen en je fantasie de vrije loop laten en dan zien dat er een prachtig beeld ontstaat, meestal iets wat je niet had verwacht.

Je kunt ook kiezen voor een voorgevormd beeld van ongeveer 30 cm (Vrouwen-of mannentorso) dit heeft een meerprijs van 25 euro p.p.

Je krijgt met zo’n activiteit dan ook vaak een ander beeld van jezelf en van je collega of familielid.

/ 05

Steensoorten

waar ik mee werk

Beeldhouwen is tijd voor jezelf vrijmaken, buiten werken als het weer het toelaat, lekker genieten en nieuwe creatieve energie opdoen. Beeldhouwen begint met het kiezen van een steen die bij je past. Je maakt kennis met het gereedschap. Dan volgt een fascinerend proces. Al hakkend haal je de vorm die jou aanspreekt uit een brok ruwe steen. Met enkele basistechnieken, persoonlijke begeleiding, inzet, enthousiasme en plezier kom je zeker tot een mooi resultaat. Je werkt abstract of figuratief, geheel naar eigen keuze en ontwerp. 

Speksteen

is een stollingsgesteente dat meer dan twee miljard jaar geleden in de aardkorst werd gevormd. Onder enorme hoge temperatuur en gigantische druk vormde zich deze zachte steen met een zijdeachtig oppervlak, dat aangenaam aanvoelt. Speksteen is er in verschillende kleuren. Braziliaans speksteen is wel de zachtste steen, bruin gekleurd en geschikt voor kleine sculpturen

Serpentijn

is een verzameling van verschillende gesteenten. De hardheid varieert van zeer zacht tot zeer hard. De steen is goed te bewerken door te hakken, raspen, vijlen en schuren. Serpentijn komt uit Zimbabwe, daar wordt het aan de oppervlakte van de aarde gevonden. Zachte soorten: de groene en bruine Middelhard: zwarte serpentijn, fruitstone – opaal groen Harde soort: springstone zwart Serpentijn is goed te raspen en na het polijsten ontstaan er mooie warme kleuren. De hardere soorten zijn geschikt voor buiten.

Marmer

is een kalksteen, in wit, zwart en vele andere kleuren. Goed te bewerken met hamer en beitel. Geschikt voor grotere beelden. Marmer komt vooral uit : Italië, Griekenland, Spanje, Portugal, Noorwegen en Zweden.

Albast

is een niet uitgekristalliseerde gipssoort. Albast is een middelharde steensoort, goed te bewerken met raspen en vijlen. De albaststeen is als deze is bewerkt soms enigszins doorschijnend, wat zeer verrassend is. Albast komt voor in Spanje, Italië en Egypte.